Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíz emelet boldogság - rajz- és verspályázat 5-10 éveseknek

A Budapest Bábszínház dramaturgja, Gimesi Dóra Csomótündér című, a Pozsonyi Pagonynál megjelent kötetében jelent meg a Tíz emelet boldogság című mese, amelyet a Budapest Bábszínház március 20-án mutat be. Ehhez kapcsolódóan hirdet pályázatot 5-10 éves gyerekeknek, két kategóriában a Budapest Bábszínház és a Pozsonyi Pagony Kiadó.
  
„Az óriásokról tudni kell, hogy réges-régen a hegyekben meg az erdőkben éltek, sziklából volt a válluk, mohából a szemöldökük, és szabadon jártak a világban. Fiatal volt még akkor az emberiség, és az óriások vigyázták az álmát. Nagy viharok idején például felálltak a hegytetőre és megfogták a villámot, nehogy a falvak házaiba csapjon. Máskor meg, amikor sokáig nem esett az eső, kicsavarták a felhőket, hogy az emberek szomjan ne haljanak. Amikor aztán az emberiség cseperedni kezdett, nem kellett már többé vigyázni rá. A világ egyre kisebb lett, az erdők megfogyatkoztak, az óriások pedig beköltöztek a városokba. Nem járhattak többé szabadon, lábuk belegyökerezett a földbe, gerincük lépcsőház lett, szemük ablak, mutatóujjuk villámhárító” – írja Gimesi Dóra varázslatos meséjében. És mi történt ezután? – kérdezzük kíváncsian. – Még most is itt vannak köztünk? Mit csinálnak?
A mi óriás hőseink szerelmesek, ami rengeteg kalamajkához vezet. Óriási nevetések és óriási könnycseppek kísérik történetüket. Szerelmes házakban lakni nem mindig kényelmes dolog, hiszen rengeteg váratlan esemény történhet a lakókkal. Vajon egymásra talál-e Jankó, az óriásfiú, és Etelka, az óriáslány. Nem lesz könnyű, de hátha…

A pályázatról
Téma: Tíz emelet boldogság – a mese főszereplője két tízemeletes ház, Jankó és Etelka, ezért két feladat közül választhatnak kicsik és nagyok:
a) Rajzolj egy tízemeletes házat, ahol szerinted a boldogság lakik, azaz mindegyik emeletre rajzold le azt, ami téged boldoggá tesz!
vagy
b) Jankó és Etelka verseket ír egymásnak. Képzeld magad az óriások helyébe, és írj verset a nevükben! 
Két korosztálytól várjuk a pályaműveket: 5-7 évesek és 8-10 évesek.
Időpont: 2014. február 14.-március 20., azaz a bemutató napjáig.
Postacím – ide várjuk a pályaműveket: Budapest Bábszínház, 1062 Andrássy út 69., a borítékra írjátok rá:  „Tíz emelet boldogság”

A nyereményekről
A két kategória győztesei – 3-3 fő – páros belépőt nyernek a Budapest Bábszínház az április 26-án 14:30-kor kezdődő Tíz emelet boldogság című előadására. A Pozsonyi Pagony értékes könyvutalvánnyal jutalmazza a nyerteseket, melyet az április 26-i előadáson vehetnek át a Bábszínház és a Pagony közös ajándékcsomagjával együtt.

(Az előadás próbafotóit Éder Vera készítette.)
0 Tovább

Tervezz szőnyeget! - Eredmények

A kis Mukk bemutatójához kapcsolódóan ugyanis a Sova Designnal, a General Press Könyvkiadóval és a Bóbita magazinnal együttműködve rajzpályázatot hirdettünk. Mivel az előadás díszletében és bábjaiban fontos szerepet kapnak a szőnyegek, arra kértük az 5-10 éves korú gyerekeket, olvassák el történetet, és tervezzék meg a címszereplő kedvenc szőnyegét. Több száz rajz érkezett a pályázatra, közülük választottuk ki a legizgalmasabbakat. A díjazottak május 18-án, A kis Mukk előadása után, az előadás közreműködőitől, a közönség jelenlétében vették át jutalmukat (a képről Szabó Liza és Varga Dominika hiányzik, ők postán kapják meg a díjakat).

A díjazottak rajzai:

Gaál András Bendegúz

Nagy Nóra

Perlaky Zsófia

Szabó Liza

Varga Dominika

Zengő Csaba

A fődíjas: Vajda Eszter

0 Tovább

Állat(i)-barátság - közönségszavazás 2.

Ígéretünkhöz híven megmutatjuk az Állat(i)-barátság rajzpályázatunk elődöntős rajzait. Az alábbiak a 3-6 éves kategória „elődöntőjébe” jutott rajzok. November 30. éjfélig lehet rájuk szavazni, a legtöbb szavazatot kapott rajz készítőjét díjazzuk.

Árkosi Márk 6 éves

Szabó Annabella 6 éves

Grosch Dániel 6 éves

Szigeti Lívia 5,5 éves (A Mazsola megeszi a vízipálmát)

Hosták Mira 4 éves

Kiss Gyula 6 éves

Jámbor Katalin 6 éves

Horváth Petra 4 éves

Alasztics Zalán 6 éves

Schäffer Gréta 5,5 éves

Nagy Mária 4 éves

Radics Júlia 6 éves

Pleszkáts Dóra 6 éves

Székely Gerda 4,5 éves

Jakubik Ádám 6 éves

Szabó Benedek 6 éves (A gepárd és az ember barátsága)

Fehér Kiara 6 éves (Kedvenc állataim)

Eszterlánc Óvoda, Felhő csoport  - Dunaújváros (A brémai muzsikusok)

Udvardi Kamilla 3,5 éves (Kamilla és a malacok)

Sárga Milán 6 éves

Varga Enikő 6 éves (Cica és az egerek)

Misur Mirjam 6 éves

Hegedüs Julianna 6 éves

Czombos Mátyás 6 éves (Beiglit sétáltatom)

Komáromi Hédi 5 éves (A kedvenc)

Földi Alíz 5 éves (Én és a kiscicám)

Toldi Kristóf 6 éves

Itt az alkalom, hogy szavazzatok: kinek a rajza tetszett a legjobban?

0 Tovább

Állat(i)-barátság - közönségszavazás 1.

Ígéretünkhöz híven megmutatjuk az Állat(i)-barátság rajzpályázatunk elődöntős rajzait. Az alábbiak a 7-10 éves kategória „elődöntőjébe” jutott rajzok. November 30. éjfélig lehet rájuk szavazni, a legtöbb szavazatot kapott rajz készítőjét díjazzuk.

Erős Ábel Lukács 6,5 éves

Illés Natália 8 éves (Kedvencek a kanapén)

Szappanos Bálint 10 éves

Bornemissza Krisztián 10 éves (Én és a kedvenc állatom)

Szabó Norbert 9 éves (Szürke, a denevér)

Csehi Áron 8 éves

Berényi Tekla 7 éves (A foltos ló, a sas meg a Tekla)

Kondorosi Alex 10 éves

Tránszki Dorina 8 éves

Kovács Eszter Tamara 6,5 éves

Szilágyi Emese 9 éves (Én és a macskáim)

Balázs Eliot Emanuel 9 éves

Ungai János 10 éves (Páva)

Nagy Alexandra 7 éves (A macskáimmal)

Barta Gréta 8 éves

Marosi Kristóf Dániel 8 éves

Csabai Klára 8 éves

Vígh Ágnes Eszter 9 éves (Én és a hörcsögöm)

Besenyei Attila 8 éves

Kozák Panna 9 éves (A teknősöm és én)

Berényi Dorottya 10 éves

Bujtás Botond 7 éves

Ungai Szebasztián 10 éves (A kutyák a kedvenceim!)

Ungai Szebasztián 10 éves (Kutyaszeretet)

Sárvári Nelli 10 éves

Kovács Dorka 10 éves (Rókakölyök)

Szalai Dóra 7 éves (Holdfény)

Babits Virág Erzsébet 8 éves

Puskás Csenge 7,5 éves

Simon Lili Mária 8 éves

Géczi Henrietta 8 éves

Kapczár Krisztina Diána 10 éves

Peresztegi Hanna 8 éves

Holló Eszter 8 éves (Kutya a vadonban)

Borbély Balázs 8 éves

Miskolczi Gréta 8 éves

Jakubik Dóra 10 éves

Babits Virág Erzsébet 8 éves

Ungai János 10 éves (Kényeztetés)

Kiss Gergely Nimród 7 éves (A kedvenc kismalacom)

Mikola Lídia 8 éves

Dombos Leila 10 éves (Cicák)

Kovács Kata 9 éves

Itt az alkalom, hogy szavazzatok: kinek a rajza tetszett a legjobban?

0 Tovább

Kedves gyerekek, rajzoljatok!

Lúdas Matyi, Pettson és Findusz, A brémai muzsikusok, Csizmás kandúr, A hattyúk tava, Minden egér szereti a sajtot, Misi mókus vándorúton, A gyáva kistigris – megannyi előadás a Budapest Bábszínházban, amelyek főszereplői állatok. Csakúgy, mint az Állat(i)-barátság pályázatra készített alkotásoknak: olyan rajzokat, festményeket várunk, amelyeken ti és kedvenc állataitok szerepelnek.

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, méretük A4 vagy A3 lehet. A pályaműveket postán várjuk október 31-ig a Budapest Bábszínház címére (1062 Budapest, Andrássy út 69.). A pályaművek hátuljára kerüljön rá a pályázó gyerek neve és életkora. A borítékra, kérjük, írják rá:„Állat(i)-barátság”.

A 2012. október 31-ig beérkezett műveket két életkori kategóriában (3-6 és 7-10 évesek) bíráljuk el. A zsűri tagjai: Lisztopád Krisztina és Miareczky Edit tervezők, Bereczki Csilla és Fige Attila rendezők, Meczner János, a Budapest Bábszínház igazgatója, valamint a Bóbita magazin szerkesztősége. A díjazottak neve – a díjazott illusztráció mellett – a Budapest Bábszínház és a Bóbita magazin honlapján november 5-től lesz olvasható. A díjak (könyvcsomagok, színházjegyek) átadására a Budapest Bábszínházban, a novemberi Bóbita Matinén kerül sor.

0 Tovább

babszinhaz

blogavatar

A Budapest Bábszínház blogja a Budapest Bábszínházról és a bábszínházról. Azoknak a nézőknek, akik igazán nyitottak. Felnőtteknek is. Sőt!

Címkefelhő

Budapest Babszinhaz (98),bábszínház (52),bab (15),Semmi (13),Janne Teller (12),Trisztan es Izolda (12),ifjúsági előadás (9),gyerekszínház (9),Kabaré musical (8),kabaré (6),Alföldi Róbert (6),rajzpalyazat (5),Spiegl Anna (5),Hókirálynő (5),Daniel Danis (5),mese (5),Bercsenyi Peter (5),Kivi (5),Budapest Bábszínház (4),Pettson és Findusz (4),színháztörténet (4),musical (4),Ellinger Edina (4),babfilm (4),Ludas Matyi (3),Hoffer Károly (3),Nyúl Péter (3),Gáspár Ildikó (3),semmi (3),A kis Mukk (3),babszinhaz (3),Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (3),andrássy út (3),animáció (3),Quimby (3),Kiss Tibor (2),Kálmán Eszter (2),színház- és filmművészeti egyetem (2),cabaret (2),reklám (2),Csizmadia Tibor (2),Pagony Kiado (2),Koós Iván (2),beatrix potter (2),BBC (2),Hans Christian Andersen (2),Teszárek Csaba (2),Ács Norbert (2),Hups Crew (2),kortars irodalom (2),Markó Róbert (2),Bereczki Csilla (2),Katona József Színház (2),színház (2),könyvtár (2),bécs (2),Handspring Puppet Company (2),Az iglic (2),Szalinger Balazs (2),marionett (2),Caryl Churchill (2),El Hormiguero (1),Sziget 2013 (1),Pablo Motos (1),Nemes Takách Kata (1),gameshow (1),talkshow (1),Spanyolország (1),Nelson Mandela (1),gyermek- és ifjúsági színházi világnap (1),Kovács Judit (1),báb (1),Marék Veronika (1),Michelle Obama (1),Sesame Street (1),szezám utca (1),óvodás (1),Márton László (1),Muppets (1),Tíz emelet boldogság (1),Muppet Show (1),Boribon és Annipanni (1),That Puppet Game Show (1),Koós György (1),Karádi Borbála (1),Mindenki (1),Oscar-díj (1),Kocsis Enikő (1),Fitos Dezső (1),Michac Gábor (1),Zságer-Varga Ákos (1),Némedi Árpád (1),Toldi (1),Arany János (1),középiskola (1),kötelező irodalom (1),budapest bábszínház (1),általános iskola (1),magyartanítás (1),Arany János-emlékév (1),gyerekelőadás (1),kötelező olvasmányok (1),Cziegler Balázs (1),Szálinger Balázs (1),Jevgenyij Svarc (1),Varro Dani (1),varró dániel (1),Julie Taymor (1),Futrinka utca (1),Brody Vera (1),Mazsola (1),Misi mókus (1),túl a maszat-hegyen (1),Jason Segel (1),Janosch (1),A csillagszemű juhász (1),magyar népmese (1),Kismackó és Kistigris (1),kesztyűs báb (1),Tim Burton (1),szatory dávid (1),poszt 2014 (1),Dario Fo (1),gyerekirodalom (1),mr bean (1),William Kentridge (1),Hajnali csillag peremén (1),Mozart (1),allatok vilagnapja (1),Salzburg (1),Richard Wagner (1),olvasás (1),Fige Attila (1),Babák (1),A halott menyasszony (1),Mórocz Adrienn (1),Jean Genet (1),Gimesi Dóra (1),Az oroszlankiraly (1),Karacsonyi lidercnyomas (1),allatbarat (1),Oedipus Rex (1),Andres Iniesta (1),Nike (1),foci (1),Vietnami Koztarsasag (1),vízi bábszínház (1),War Horse (1),Pillangokisasszony (1),Anthony Minghella (1),barca (1),Barcelona CF (1),szinhazi fesztival (1),Budapest Babszinhaz (1),kiállítás (1),TeARTrum Fesztivál (1),Sziget (1),hasbeszélő (1),Nina Conti (1),Bohoczki Sára (1),Fodor Annamaria (1),Michael Morpurgo (1),ASSITEJ (1),Szinhazi Vilagnap (1),ifjúsági színház (1),Fehérlófia (1),Broadway (1),Neudold Júlia (1),drámapedagógia (1),Blind Summit Puppet Theatre (1),John Turturro (1),Nagy Endre (1),Medgyaszay Vilma (1),Bárdos Artúr (1),animációs film (1),bábtörténet (1),dokumentumfilm (1),Richard Teschner (1),látványtervezés (1),kivi (1),bábfilm (1),Hollywood (1),Pethő Gergő (1),Odüsszeia (1),Odüsszeusz (1),Cselédek (1),Rózsa és Ibolya (1),Tatai Zsolt (1),CBBC (1),Blasek Gyöngyi (1),Szolár Tibor (1),West End (1),Füge Produkció (1),Jurányi (1),Neil Patrick Harris (1),Igy jartam anyatokkal (1),Nemzeti Színház (1)