Hannig Dóra színháztudomány mesterszakos a Károli Gáspár Református Egyetemen. Az elmúlt évadban többször járt nálunk, a Színházak éjszakáján önkénteskedett, és a Szigetre is kicsábítottuk. Az ő beszámolóját olvashatjátok.

Forrás: Hups Crew/Facebook

Az események alakulása úgy hozta, hogy a Sziget Fesztivál 0. napját a Hups Crew nevű formációval tölthettem, melynek tagjai Spiegl Anna, Szolár Tibor, Hoffer Károly, Czupi Dániel és Fehér Dániel. Szerencsémre nem először jutottam ki Európa egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvényére, különben biztos, hogy csak kapkodtam volna a fejem. (Aki járt már az Óbudai-szigeten ebben az időszakban, tudja, miről beszélek.)

A bejutást követően megkerestük az eligazító pontot, ami egy lekerített, öltözővel ellátott kis udvar volt. Itt zenészek hangoltak, fellépők beszélgettek egymással, tornászok melegítettek, mi meg egy faasztalhoz telepedve vízzel frissítettük magunkat. Várakozás közben történetekkel szórakoztattak - remélem, következő blogbejegyzésünk már tartalmazza az egyik hupsosunk (annyit elárulhatunk, hogy az illető férfi) tütüs szalagavató táncát.

Öt órakor útra keltünk a hangszerekkel és a kellékekkel, hogy megfelelő – árnyékos és forgalmas - játszóhelyet találjunk. Két helyszínt választottunk a nagyszínpad környékén. Az egyik a Sziget fehér műanyag betűi előtt volt, a másik egy ásványvizes pult mellett, ahová külhoni vendégeink azzal a bizakodással léptek, hogy a csöppnyi poharak pálinkát, és nem egy korty ízesített vizet tartalmaznak, de sajnos csalódniuk kellett.

Bábművészeink koncepciója a következő volt: egy népdal fel/átdolgozást egy rövid műsorszám követett, amelyet a látogatók odafigyeléssel kísértek. Feladatom, a szórólapozás hálás munka volt, ugyanis rengeteg klassz érdeklődővel sikerült beszélgetnem. Többen is jelezték, hogy rendszeresen járnak a Bábszínházba, sőt, olyan kamaszlányokkal is találkoztam, akiknek már volt szerencséje osztályukkal megnézni a Semmi című előadást.

Összefoglalóul lássuk miből maradtak ki azok, akik nem találkoztak velünk a Szigeten: szenzációs zenei élményből, szuper „minielőadásokból”, a színészekből áradó lendületességből - a jókedv mindenkire átragadt, külföldiekre és magyarokra egyaránt -, nevetésből és a matricaosztásból. Nekem mindenképp egy felejthetetlen nap volt, és örülök, hogy több év Sziget-mellőzés után ilyen csodás emberek társaságában telt el a 0. nap